Zimska škole za odgajatelje i stručne suradnike pedagoge učeničkih domova Republike Hrvatske


Srednjoškolski đački dom Osijek

Osijek je od 06. – 08. ožujka 2019.godine bio domaćin Zimske škole za odgajatelje i stručne suradnike pedagoge učeničkih domova Republike Hrvatske u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Kroz tri dana, 170 sudionika slušalo je predavanja, radilo u iskustvenim skupinama i pedagoškim radionicama na temu Odgoj i obrazovanje za aktivno i odgovorno građanstvo.

Skup je otvoren prigodnim programom učenika osječkih domova, Učeničkog doma „Hrvatskoga radiše“, Doma učenika Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas",  Doma učenika Ugostiteljsko – turističke škole i Srednjoškolskog đačkog doma Osijek. Folklorna i tamburaška skupina našega doma izmamila je veliki spontani pljesak izvedbom autorske pjesme odgajateljice Livije Vranković Stigla jesen, prijateljice.

Djelatnice našega doma su se aktivno uključile u rad Zimske škole. Riječima i fotografijama naš su dom predstavile ravnateljica Milica Knežević, pedagoginja Karolina Jukić i odgajateljica Ivana Ivančić Medved. Održale smo i dvije pedagoške radionice: odgajateljice Mirjana Petrinšak i Livija Vranković Kako ćemo?, i pedagoginja Karolina Jukić i odgajateljica Ivana Dakić Iz minusa u plus; abeceda financijske pismenosti.

Navedene radionice, uz veliku posjećenost kolega i kolegica iz svih domova Hrvatske, imali smo priliku održati u našem domu i na taj način provesti sudionike unutrašnjim i vanjski prostorima doma.