Projekti i suradnja


U školskoj godini tradicionalno organiziramo dva projekta: u prosincu i ožujku

Humanitarni projekt „Advent u Srednjoškolskom đačkom domu“

Humanitarni projekt „Advent u Srednjoškolskom đačkom domu“ organiziramo s ciljem da učenicama i građanima grada Osijeka upriličimo predblagdanski božićni ugođaj prigodnim programom, modnom revijom, izložbama, kreativnim radionicama i pričaonicama i da povodom blagdana darivanja prikupimo novčana sredstva prodajom proizvoda u našoj „Božićnoj škrinjici“ te ih doniramo potrebitima.

Donirali smo: Dječji dom Klasje, odjel Dječje kirurgije KBC-a Osijek i Odsjek za dječju oftalmologiju i strabizam KBC-a Osijek.

Projekt EKO-dan

Na razini naše regije u ožujku, uz 1. dan proljeća, organiziramo projekt EKO-dan. U sklopu toga projekta okupljamo učenike i odgajatelje iz 7 domova regije, a cilj nam je razvijati kod učenika ekološku svijest i zdrav način života, potaknuti ih da čuvaju i štite okoliš, upoznaju zavičaj, usvoje spoznaje o povijesnoj i kulturnoj baštini, nauče koristiti prirodne resurse zavičaja i razvijati pozitivno ozračje, suradnju i druženje.

Projektom smo obradili sljedeće teme: Nacionalni parkovi Hrvatske, Eko-etno radionice, Konj i čovjek, Desetljeće pitke vode, Dvorci i perivoji Slavonije, Tradicijski vrt i dvorište seoskoga domaćinstva Baranje, Secesija u Osijeku, Eko-etno Baranja i Biološko – krajobrazne znamenitosti i kulturno povijesna baština papučkoga gorja.

Suradnja

Svjesni smo da bi naš pedagoški rad bez suradnje s gradom, odnosno društvenom, radnom i kulturnom sredinom poprimio beživotni karakter i gubio svoj pravi smisao. Upravo stoga ostvarujemo kontakte prema društvenoj zajednici organizirajući izložbe, koncerte, književna sijela i sl.

Posjećujemo izložbe u Muzeju Slavonije, Arheološkom muzeju, Galeriji likovnih umjetnosti Waldinger, u GISKO-u, kao i predstave u HNK-u.

Surađujemo s odsjekom za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku. Rado se uključujemo u humanitarne akcije i obilježavanje prigodnih datuma u organizaciji udruga i ustanova u gradu Osijeku.