O domu


Srednjoškolski đački dom pruža smještaj učenicama osječkih srednjih škola, a smješten je u samom centru grada Osijeka. Smještajni kapacitet Doma je 120 učenica.

Srednjoškolski đački dom je odgojno-obrazovna ustanova koja djeluje od 1954. godine. Uprava Doma, spavaonice i radne prostorije učenica smještene su u lijepoj klasicističkoj zgradi, izgrađenoj 1896. godine.

Promotivni video doma

Vlasnici ovoga historicističkog zdanja bili su Geza i Louisa Bauer. Blagovaonica s kuhinjom smještena je u nekadašnjoj vili Balogh. Vlasnici nekadašnje vile bili su Aleksander Balogh i Ana Balogh.

Obnovom cjelokupne unutrašnjosti obiju zgrada uvjeti života i rada podignuti su na vrlo visoku razinu. Obnovljenim pročeljem kuće Bauer cijelom je nizu kuća u Radićevoj ulici vraćena izvorna vizura reprezentativne historicističke ulice.

Dom osigurava kvalitetne prostorne uvjete za stalan boravak i realizaciju odgojno-obrazovnih programa učenica. U prizemlju je dvorana za kulturne aktivnosti, računalna učionica, knjižnica i učionica za tihi rad.

Pjesme doma

Zajedno kroz godine (uživo)

Zora (uživo)

Rijeka snova (uživo)

Tragovi vjetra (uživo)

Zajedno kroz godine (uživo)